MENU

Traumatherapie

In het leven van een mens kunnen ingrijpende gebeurtenissen plaatsvinden. Deze kunnen een diepe indruk nalaten. Ze vormen een trauma. Soms zijn mensen in staat om deze trauma’s op zichzelf te verwerken, soms ook niet. De omgeving kan hierbij een rol spelen.

In mijn praktijk heb ik expertise rond trauma’s uit de kindertijd zoals seksueel misbruik, fysieke of mentale mishandeling en pesten of uitsluiting tijdens de schooljaren opgebouwd.

Pesten op school is een trauma dat dikwijls verborgen en vergeten is. De gevolgen van pesten zijn immens. Ze tasten het zelfbeeld aan en hoe de persoon zich verhoudt naar zijn omgeving. Er kan een sociale angst ontstaan.

Traumatherapie

Werken met trauma vraagt een specifieke zorg met aandacht voor het tempo en veiligheid. Vanuit mijn eigenschappen zoals authentiek, warm en open zijn, creëer ik vrijwel direct veiligheid zodat een vertrouwensrelatie kan ontstaan. In de therapie wordt niet verwacht dat er onmiddellijk over het trauma wordt gesproken. Dat mag, dat hoeft niet. De regie ligt bij jou. Ik volg jouw tempo. Elkaar eerst leren kennen is belangrijk. Zo ontstaat er vertrouwen. In jouw (verwerkings)proces kom ik naast je te staan, als goede vriend, als raadgever, als helpende hand, als therapeut die je begeleidt op je weg naar verwerking en naar een positieve verandering in het leven.

Naast methodieken uit contextuele therapie, cognitieve gedragstherapie, voice dialogue en NLP werk ik met brainspotting. Brainspotting is een methode om naar datgene te gaan wat diep in ons verborgen ligt. Het is een manier om het trauma op te sporen en te verwerken.